BOZOK QUARTET

BOZOK QUARTET

Tayfun Bozok, keman
Derya Bozok, keman
Ali Başeğmezler, viyola
Münif Akalın, çello


PROGRAM:

L. van BEETHOVEN
Quartet “Rasumowsky” Op.59 No.3

-Andante con moto, Allegro vivace
-Andante con moto quasi Allegretto
-Menuetto grazioso
-Allegro molto


-ARA-


A. von WEBERN
Langsamer Satz

-Langsam, mit bewegtem Ausdruck

B. SMETANA
Quartet “Aus meinem Leben” No 1 in E

-Allegro vivo appassionato
-Allegro moderato a la Polka
-Largo sostenuto
-Vivace

TAYFUN BOZOK, keman
1966 yılında Ankara Devlet Konservatuvarın’da Jules HIGNY’nin öğrencisi oldu.1973 de İstanbul Devlet Konservatuvarına geçen BOZOK,çalışmalarını Gülden TURALI ile sürdürdü.
1979 yılında Ayla ERDURAN’ın İsviçre Lozan Konservatuvarındaki virtüozite sınıfına girdi. Daha sonra "Licence de Concert" diplomasını da alarak eğitimini sonlandırdı.
1980 yılında Cenevre oda Orkestrasına Konzertmeister 1985 yılında da Lozan Sinfonietta Orkestrasına Konzertmeister oldu. Aynı zamanda Viyanada 20.Yüzyıl Topluluğunun Konzertmeisterliğinide aynı anda devam etti.
Solistliğinin yanısıra oda müziği çalışmalarına da çok önem veren BOZOK, dünyaca ünlü piyanistler Martha ARGERİCH,Nikita MAGALOF,Pierre BARBİZET,viyolonselist Mischa MAISKY gibi sanatçılar ile müzik yapma fırsatı bulmuştur.
Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de Solit olarak birçok radyo,Televizyon kaydı ve CD çalışmaları gerçekleştirmiştir. Akdeniz Kuartet olarak yurtiçi ve yurt dışında bir çok konserler vermiştir.
1997 yılında Türkiye’ye dönerek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Orkestrasının Konzertmeisterliğine atanmıştır.

DERYA BOZOK,keman
1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı’na giren Derya Bozok, Prof.Reyyan Yücelen Başaran, Istvan Nemeth ve Prof.Murat Tamer ile çalışarak 1991 yılında okul üçüncüsü olarak mezun oldu. Aynı yıl C.S.O.’nun keman gurubunda göreve başlayan Derya Bozok, 1991 yılında Akdeniz Gençlik Orkestrası ile Uluslararası Festivallere katıldı.
1994 yılında Kamer Kuarteti kurarak Çanakkale’de gerçekleştirilen Uluslararası Oda müziği festivali’nde bu grup ile başarılı konserler verdi.
1995 yılında Hacettepe Üniversitesi devlet Konservatuvarı’nda Victor Pikaizen ile çalışarak yüksek lisansı pekiyi derece ile bitirdi.
Sanatçı Bursa,Çukurova, Eskişehir ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestraları ile solo konserler yaptı. Akdeniz Kuartet olarak yurtiçinde ve İsviçre, İspanya'da bir çok konserler vermiştir.
Lausanne Senfoni Orkestrasın'ın bazı konserlerinde 2.Keman Grup şefliği yaparak Senfonik Konserler ve Opera Festivallerinde çaldı.
Şu anda C.S.O.’nun 1.keman grubunda görevini sürdürmektedir.

ALİ BAŞEĞMEZLER,viyola
1980 yılında Ankara’da doğdu. Viyola öğrenimine Yrd. Doç. Feza Gökmen ile önce Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi’nde sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı’nda devam ederek 2001 yılında mezun oldu.
2001 yılında, Hochschule für Musik und Theater – Felix Mendelssohn Bartholdy, Leipzig'in giriş sınavını kazandı. Burada Prof. Tatjana Masurenko ile yüksek lisans ve sanatta yeterlilik (KonzertExam) sınıflarını başarıyla bitirdi. Bruno Guiranna, Stefan Kamasa, Nobuko Imai gibi dünyaca ünlü viyolacıların kurslarına katıldı.
Avrupa'nın ünlü konser salonlarında (Concertgebauw, Gewandhaus, Musikverein) solo ve oda müziği konserleri verdi. Nisan 2003’de Bursa BDS Orkestrası/şef Burak Tüzün ile Paul Hindemith’in viyola konçertosu Der Schwanendreher’i, 2008 yılında Ankara’da CSO/N. Özgüç ve 2010 yılında BBDSO/F. Kerimov ile Nejat Başeğmezler’in viyola konçertosu Lozan’ı çaldı.
2006 yılından bu yana Atina’da Megaron Kamerata orkestrası’nda viyola grup şefliği yapan Ali Başeğmezler, 2009 yılında kurulan ve 2011-12 konser sezonunda uluslararası "Rising Stars" serisi konserleri ile Avrupanın onbir müzik merkezinde konserler veren, son olarak 5 Haziran 2014’de Carnegie Hall’deki konseriyle övgüler alan Tetraktys Quartet’in viyolacısı ve aynı zamanda Alman, Ensemble Modern grubu’nun desteğiyle kurulan Ergon Ensemble’ın kurucu üyesidir.

MÜNİF AKALIN, çello
Türkiye'nin yetiştirdiği önde gelen viyolonselcilerden olan Akalın çok yönlü bir müzisyen olarak, beceri ve yeteneği ile ön plana çıkar.
Türkiye'nin önde gelen birçok müzisyeni ile oda müziği konserleri yapmış, solist olarak Türkiyenin hemen tüm devlet senfoni orkestralarıyla birçok konser vermiş ayrıca Akbank Oda Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, Filarmonia İstanbul, Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası gibi birçok orkestranın uzun yıllar viyolonsel grup şefliğini yapmıştır.
İlk müzik derslerini müzik öğretmeni olan babasından almış, viyolonsele İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Tayfur Çağlayansu ile başlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Suzan Altıner ile viyolonsel, Ergican Saydam ile oda müziği çalışmış ve başarıyla mezun olmuştur.
Arkadaşları ile beraber kurdukları İstanbul Quartet ve Quartetto Turco ile 1993-94 yıllarında Accademia Musicale Chigiana ve Scuola di Musica di Fiesole de dünyaca ünlü Quartetto Italiano'nun viyolacısı Piero Farulli ve asistanı viyolonselci Andrea Nannoni ile Quartet Master Class yapmış, ayrıca Helmut Rocholl, Dennis Parker ve Daniel Grosgurin'in kurslarına katılmıştır.
Efsane müzisyen Natalia Gutman'la da çalışan Akalın, Hasan Ferit Alnar’ın Viyolonsel Konçertosu’nun cd kaydını yapmış, Yalçın Tura Viyolonsel Konçertosu’nun da Dünya Prömiyerini Nisan 2014 de Mersinde yapmıştır. Halen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Viyolonsel ve oda müziği dersleri vermektedir.