"DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" TRIONANDO & GÜLYAR BALCI

"DÜNYA KADINLAR GÜNÜ"
TRIONANDO & GÜLYAR BALCI
ODA MÜZİĞİ KONSERİ
12 Mart 2016, Saat: 20.00

Müge Hendekli, piyano
Jülide Gündüz, flüt
Göknil Genç, viyola
Gülyar Balcı, viyolonsel


KONSER PROGRAMI

Joseph Bodin de Boismortier
(1689-1755)
Trio Sonata, mi minör, op.37 no.2
Allegro
Adagio
Allegro


Reynaldo Hahn
(1874-1947)
Flüt, viyola ve piyano için Romanesque
Flüt ve piyano için Enchenteur

Maurice Durufle
(1902-1986)
Flüt, viyola ve piyano için Prelude, Recitatif et variations, op.3

ARA

Claude Debussy
(1862-1918)
Flüt, çello ve piyano için trio, Sol Majör, L.3
Andantino con moto Allegro
Scherzo-Intermezzo
Andante espressivo
Finale

Tobias Haslinger
(1787-1842)
Flüt, viyola, çello ve piyano için Quartetto brillante
Allegro moderato
Menuetto-Trio
Andante sostenuto
Polonaise


TRIONANDO
2011’den bu yana birlikte çalan topluluk, Müge Hendekli (Piyano),Jülide Gündüz(Flüt) ve Göknil Genç’ten (Viyola) oluşuyor.
Repertuarına genellikle Barok dönem ve iki savaş arası Fransız müziği eserlerini alan ve önceliği bu üç çalgı için yazılmış eserlere veren topluluk, daha önce ülkemizde seslendirilmemiş ya da az bilinen yapıtları araştırmayı sürdürüyor.
Trionando 2011 yılında verdiği ilk konserinden beri, Maurice Duruflé, Reynaldo Hahn ve Ernst Bloch’un piyanolu trio’larının, J.S.Bach, Marin Marais ve G.P.Telemann gibi barok bestecilerin ülkemizde tanınmayan trio sonatlarının ilk seslendirilişini gerçekleştirmiştir. Topluluk; İzmir Ahmet Adnan Saygun Konser Salonu, Eskişehir Ergin Orbey Sahnesi, İstanbul Notre Dame de Sion Sahnesi, Avusturya Kültür Ofisi, Mersin Odamer, Kadıköy CKM, Cihangir 11art ve İstanbul Süreyya Operası fuaye konserleri programlarında yer almıştır
Trionando 2014-2015 sezonunda tiyatro sanatçısı Gökçer Genç ile birlikte gerçekleştirdiği Seslerin Kokusu adlı projede, programına Edgar Allan Poe ve Lewis Carroll’ın yazmış olduğu şiirlerin üzerine müzik yazan bestecilere yer vererek, David Alpher, Josef Holbrooke ve Arthur Bergh’in anlatıcı ve oda müziği topluluğu için yazdığı eserlerin Türkiye prömiyerini gerçekleştirmiştir.
Trionando, 2015-2016 konser sezonu için hazırladığı yeni projesinde, viyolonsel sanatçısı Gülyar Balcı ile aynı sahneyi paylaşacaktır.

GÖKNİL GENÇ (Viyola)
1977 yılında İstanbul’da doğan Göknil Genç, Viyola çalışmalarına, 1989 yılında İ. Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Ani İnci ile başladı. 1997 yılında 25. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Genç Solistler dizisi kapsamında resital verdi. 1997 yılından itibaren İtalyan Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Afife Jale Sahnesi, Atatürk Kültür Merkezi, İş Sanat gibi salonlarda, resital ve oda müziği konserlerini sürdürdü. 1997 ve 98 yıllarında Borusan Oda Orkestrasında görev aldı. Ruşen Güneş, Tatiana Mazurenko, Hartmut Lindemann, Mikhail Khomitzer gibi hocalarla viyola ve oda müziği çalışmaları yaptı. 2000 yılında konservatuvarın lisans devresinden Pekiyi derece ile mezun oldu.
2002 yılında, Almanya’da Hoch Schule für müsik Detmold’de Nobuko İmai ile özellikle Barok dönem yapıtları üzerine çalışma fırsatı buldu. 2000 yılında girdiği Borusan İstanbul Filarmoni orkestrasındaki görevini halen sürdürmektedir. 2003 yılında M.S.G.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Nuri İyicil’le başladığı yüksek lisans çalışmalarını tamamlayan Genç 2006’dan bu yana oda müziği çalışmalarını sürdürmektedir.
2005 yılından bu yana, çocuklar için yazdığı tiyatro oyunu, öykü ve romanları ile yazarlık yaşamını sürdürmekte olan ve Türkiye’nin pek çok kentinde çocuklarla klasik müzik ve edebiyat söyleşilerine katılan Genç; Sihirli Mozart, Bach Yürürken, Chopin- Küle Dönüşen Kalp adlı kitapların da yazarıdır.

JÜLİDE GÜNDÜZ (Flüt)
1972 yılında İstanbul’da doğdu.1985 yılında H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı’nda flüt öğrenimine başladı. 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’ndan Cahit Koparal ‘ın öğrencisi olarak mezun oldu.1996 yılında Fransa’ya giderek Ecole Nationale de Musique de Meudon’da dört yıl boyunca François Veilhan ile çalıştı. Okulun flüt ve oda müziği sınıflarını medaille d’or derecesiyle tamamladıktan sonra flüt dalında 2000 yılında perfectionnement diplomasını elde etti. 1998 yılında Paris’te düzenlenen “Nerini” Ulusal Müzik Yarışması’nda flüt dalında birincilik, yine 2000 yılında Leopold Belan Vakfı Müzik yarışmasında ikincilik ödülüne layık görüldü. Pierre-Yves Artaud, Philippe Pierlot’nun ustalık kurslarına da katılan Gündüz, Türkiye’ye dönüşünden itibaren sürekli olarak çeşitli formatlarda oda müziği konserleri verdi. Boismortier’den Debussy’e pek çok bestecinin oda müziği eserlerinin ülkemizde ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Aralık 2001-2009 arasında D.E.Ü Senfoni Orkestrasında flüt sanatçısı olarak görev yaptı. 2010 yılında aynı kuruma müdür yardımcısı ve DEÜ Devlet Konservatuvarı’na Yrd. Doç. Olarak flüt öğretmeni olarak atandı.Solist olarak İZDSO, DESO, Bodrum Oda Orkestrası ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konserler verdi. 2010’da Doçent olan Gündüz, halen İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nda öğretim üyesi olarak çalışmakta, MİAM ve Yaşar Üniversitesi’nde lisans üstü dersler vermektedir. İzmir Oda Müziği Topluluğu ve Trionando oda müziği topluluklarının da bir üyesidir.

MÜGE HENDEKLİ (Piyano)
1975’te İstanbul’da doğdu. 1981-1997 yılları arasında Prof. Ova Sünder’in öğrencisi olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı piyano öğrenimi gördü. Aynı yıllarda Mehru Ensari ile de çalıştı. 1993’te Robert Lisesi’nden mezun oldu. 1997’de Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. 24, 25 ve 29. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Genç Solistler dizisinde yer aldı. Leontina Margulis, Hüseyin Sermet, Gregory Haimovsky ve Deidre O’Donohue ile masterclass çalışmalarına katıldı. 1998 yılında New York Üniversitesi Müzik Performans yüksek lisans programına yarı-burslu olarak kabul edilerek Dr. Sara Davies Buechner ile çalıştı. New York’ta çeşitli oda müziği konserlerinde yer aldı. 2000’de Türkiye’ye döndükten sonra, 2005 yılına kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2002’de İTÜ MİAM Müzik Doktora programına kabul edilerek Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile çalışmalarına başladı. Buradaki eğitimi sırasında solo resitaller ve oda müziği konserleri verdi. Şubat 2003’te Taylan Memioğlu (tenor) ile birlikte katıldığı Avusturya’nın Graz şehrinde düzenlenen 5. Uluslararası Schubert ve Modern Müzik Yarışması’nda yarı finale kaldı. 2008 yılında “Ravel ve Solo Piyano Eserlerindeki Müzik-Dışı Çağrışımlar” başlıklı doktora tezini tamamladı. 2012 yılında Doçent unvanı aldı. 2004 yılından beri CSO keman sanatçısı Hasan Tura ile yurt içinde konserler veren Hendekli, aynı zamanda, 2009’da kurulan modern müzik topluluğu Hezarfen Ensemble’ın ve 2011 yılında kurulan Trionando’nun da bir üyesidir. Halen, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda öğretim üyeliği yapmaktadır.

GÜLYAR BALCI (viyolonsel)
Hacettepe Üniversitesi lisans, Anadolu Üniversitesi yüksek lisans, Bilkent Üniversitesi sanatta yeterlik mezunudur. 1991-97 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda sanatçı öğretim görevlisi olarak viyolonsel ve oda müziği dersleri vermiş, aynı kurumda 1997-99 yılları arasında yardımcı doçent olarak görev almıştır. Eğitimi süresince İsviçre ve İtalya’da katıldığı ustalık kurslarında Mischa Maisky, Andre Navarra, Marcio Carnerio ve Rocco Filipini ile çalışmıştır. 2005 yılından beri İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda yardımcı doçent olarak viyolonsel ve oda müziği dersleri vermektedir.