Musa Eren İşkodralı & Ayça Aytuğ / Viyolonsel ve Piyano Resitali
MUSA EREN İŞKODRALI & AYÇA AYTUĞ
VİYOLONSEL ve PİYANO RESİTALİ
Musa Eren İşkodralı ve Ayça Aytuğ, Francoeur,Beethoven ve Chopin'in viyolonsel ve piyano yapıtlarından derlerdikleri bir bir program ile 26 Kasım Cumartesi akşamı Mozarthaus'a konuk oluyor.
PROGRAM
François Francoeur | Viyolonsel ve Piyano Sonatı, Mi Majör
Adagio cantabile
Tempo di Gavotta
Allegro vivo
Ludwig van Beethoven | Viyolonsel ve Piyano Sonatı No.4, Op.102 No.1, Do Majör
Andante
Allegro vivace
Adagio
Allegro vivace
ARA
Frederic Chopin | Viyolonsel ve Piyano için Sonat, sol minör
Allegro moderato
Scherzo
Largo
Finale Allegro
...................
MUSA EREN İŞKODRALI, viyolonsel
Uşak doğumlu sanatçı, 1995 yılında girdiği Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvar'ında viyolonsel eğitimini Prof. Reşit ERZİN ve daha sonra Prof. Aminbay SAPAYEV ile sürdürmenin yanı sıra oda müziği çalışmalarına da Yrd. Doç. Leyli AKBAROVA ile devam etti ve 2005 yılında lisans bölümünden başarı ile mezun oldu.
Marina TARASOVA, Alexander RUDIN, Clemens HAGEN, Dora SCHWZBERG, Angel STANKOV, Anatoli KRASTEV ve Jiri BARTA gibi dünyaca ünlü müzisyenlenlerin kurslarına katıldı. 2002 Bulgaristan Sofya Pipkov Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması'nda mansiyon ödülü almaya hak kazandı. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvar'nda Prof. Reşit ERZİN'in Yüksek Lisans Programı'na kabul edildi ve 2008 yılında başarı ile mezun oldu.
2005 yılından bu yana İstanbul Oda Orkestrası, Flarmonia İstanbul Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası'nın birçok önemli konser organizasyonlarında görev aldığı gibi bu süreç içerisinde de Emre ARACI, Rengim GÖKMEN, Cem MANSUR, Hakan ŞENSOY, Tadeusz STRUGALA, Alexander RAHBARİ, Park SUNG-WAN, James GALWAY, John AXELROD, Shlomo MINTZ, Rossen GERGOV, Alan BROADBENT ve James JUDD gibi dünyaca ünlü solist ve orkestra şefleri ile birlikte çalıştı.
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvar'ında Prof. Aminbay SAPAYEV'in Sanatta Yeterlik programından mezun olan sanatçı, İstanbul Galatasaray Üniversitesi Coşkun Kırca Salonu, İstanbul İş-Sanat Salonu, İstanbul Yunan Konsolosluğu Sismanogli Megaro Salonu, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi, İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul Bülent Ecevit Kültür Merkezi, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu, İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat ve Gösteri Merkezi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu, Almanya Ahrensburg Eduard Sööring Auditorium, Pakistan İslamabat Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Salonu, Birleşik Arap Emrilikleri Abu Dhabi Kültür Sarayı, Bulgaristan Sofiya Ulusal Müzik Akademisi “Prof. Pancho Vladigerov” Salonu, Şumnu, Razgrad, Plovidiv ve Kırcaali, Romanya Köstence “Oleg Danovski” Bale ve Opera Salonu, Yunanistan Atina Üniversitesi Konser Salonu ve İsrail Kudüs Jaffa Gate gibi birçok yerde başarılı solo, oda müziği ve orkestra konserleri vermekle beraber Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvar'ında da akademisyen olarak çalışmalarını halen sürdürmektedir.
AYÇA AYTUĞ, piyano
Edirne’de doğan Ayça Aytuğ, piyano eğitimine 1996 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda, Öğr. Gör. Olga Hasanova ile başladı. 2003 yılında MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Prof. Hülya Tarcan’ın sınıfına kabul edilerek, Lisans, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik Programlarını burada tamamladı. Mezuniyetinin hemen ardından BIPA 2006 ‘Birmingham International Piano Academy’ye burslu olarak kabul edildi. John Lill, Prof. Malcolm Wilson, Robert Markham ve Victor Sangorgio ile çalıştı. Boris Bloch, Rolf Plagge, Stephen Kovacevic’in Masterclass’larına katıldı.
İstanbul, Kocaeli, Edirne, Eskişehir, Afyon, İzmir, Bulgaristan, İngiltere, İsviçre, Rusya, Almanya’da solo ve oda müziği konserleri veren Ayça Aytuğ, 2003 yılında Moskova Genç Müzisyenler Festivali’nde, Moskova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde F. Chopin 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Yıldız Saray Tiyatrosu’nda Sultan V. Mehmet Reşad’a ithaf edilen Türk Kapriçyosu’nu ilk defa seslendirdi. 2011 yılında Amerikalı besteci D.R. Gillingham’ın “Double Star” adlı eserini -Klarinet, Piyano ve Üfleme ve Vurma Çalgılar için Konçerto- Barış Yalçınkaya (klarinet) ile Türkiye’de ilk defa icra etti. 2013 ve 2014 yıllarında J. Galway Flüt Festivali’ne davet edilen Ayça Aytuğ, Denise Bouriakov, Juergen Franz, Andrea Griminelli, Marina Piccinini ve Aslıhan And ile konserler verdi. 2014 yılında Hamburg’da Davide Formisano ve Juergen Franz’ın gerçekleştirdiği Masterclass’a davet edildi, hem masterclass piyanisti oldu hem de Davide Formisano ve Juergen Franz ile konser verdi
Vivaldi, Mercadante, Devienne ve Mozart Flüt Konçertolarının, ayrıca Mozart Do Majör Andante ve Kuartetlerin Flüt-Piyano uyarlamalarını (orkestradan-piyanoya) Vieri Bottazzini ile yaptı ve bu çalışmalar Carisch (Milano-2009) tarafından basıldı.
Doçentlik ünvanını 2014 yılının Mart ayında alan Ayça Aytuğ MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda Müzik Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.