EZGİ SU APAYDIN KEMAN RESİTALİ
EZGİ SU APAYDIN
KEMAN RESİTALİ
10 Şubat 2018 Cumartesi, 20.00
I. Suna Kan Keman Yarışması’nda Üçüncülük ve “Türk Eserini En İyi Seslendirme” ödüllerinin sahibi olan, son yıllarda elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ile dikkat çeken Ezgi Su Apaydın, Beethoven, Wieniawski, Vladigerov ve Schinitke’nin eserlerinden derlenen zengin bir program ile 10 Şubat akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor. Sanatçıya genç kuşağın başarılı piyanistlerinden Kenan Tatlıcı eşlik edecek.
EZGİ SU APAYDIN, keman
KENAN TATLICI, piyano
Resital Programı :
A. Schnittke | Keman ve Piyano için Eski Stilde Suit Op.80
- Pastorale
- Ballet
- Menuett
- Fugue
- Pantomime.
L. van Beethoven | Keman ve Piyano için Sonat No.3 Op.12/3
Mi Bemol Majör
I. Allegro con spirito
II. Adagio con molt' espressione
III. Rondo. Allegro molto
H. Wieniawski | Orjinal Bir Tema Üzerine Çeşitlemeler
P. Vladigerov | Şarkı
* Program Süresi: Yaklaşık 60 dakika
EZGİ SU APAYDIN
1997 yılında Adana'da doğdu. Keman eğitimine 6 yaşında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Daniya Kainova ile başlayan Ezgi Su Apaydın, Ekim 2010 ile Eylül 1012 tarihler arasında Marina Kvlividze ile sürdürdü, Eylül 2012’den itibaren de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Lisesinde, Muhammedjan Turdiev’in keman sınıfında devam edip, Haziran 2015’te mezun oldu. 2007 yılında Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrasının sınavlarını kazanıp, bu orkestra ile yurt içi ve yurt dışı birçok konserler verdi.
İlk solistlik deneyimini 12 yaşında K.T.B. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirdi. Daha sonra Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ile solist olarak birçok konserler verdi.2010 yılında Bulgaristan’ın Sofia kentinde gerçekleşen “Emil Kamilarov” Uluslararası Genç Keman Virtüözleri yarışmasında II. yaş kategorisinde İkincilik, Kasım 2010’da Mersin Üniversitesi Gülden Turalı 4. Ulusal Keman Yarışmasında Birincilik ve “Türk Bestecisini En İyi Yorumlayan” ödülü, 2013 yılında Çek Cumhuriyetinde düzenlenen 55. Kocian Keman yarışmasında Üçüncülük, Mart 2014 tarihinde Belçika’nın Namur kentinde düzenlenen 7. Uluslararası ”Bravo!”Genç Kemancılar Yarışmasında Birincilik, Nisan 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenen I. Suna Kan Keman Yarışması’nda Üçüncülük ve “Türk Eserini En İyi Seslendirme” ödüllerinin sahibi oldu.
Bu yıl İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisi kapsamında verdiği resitalle Meriç Soylu üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Ekim 2015’ten itibaren Almanya’nın Essen kentinde bulunan Folkwang Sanat Üniversitesinde, Prof. Mintcho Mintchev’in sınıfına baş-vuran 150 kişi arasından Birinci seçilip Lisans eğitimine başladı. Şu an Lisans 3. sınıf öğrencisidir.
KENAN TATLICI
2010 yılında İtalya ‘da düzenlenen “Euterpe” ve “Pietro Argento” Piyano Yarışmaları’nda “İkincilik Ödülü” sahibi olan B. Kenan Tatlıcı, 2000-2007 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Binnur Ekber ile çalıştı. Daha sonrasında eğitimine Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı’nda, Prof. Yury Martynov ile devam ederek, 2015 yılında aynı kurumdan başarı ile mezun oldu.
Moskova’daki eğitim süresince, 2. Ahmet Adnan Saygun Piyano Yarışması “İkincilik Ödülü” ve 2. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Yarışması “ Jüri Özel Ödülü” kazanmış olup, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı Rachmaninov-Küçük Salon- Beyaz Salon, Moskova Yamaha Center, Moskova IFTAN Konser Salonu, Saint-Petersburg Teknik Üniversitesi Beyaz Salonu, Gioia del Colle Rossini Tiyatrosu (Bari/İtalya), Amman Hussein Kültür Merkezi (Ürdün), Amman Kraliyet Konser Salonu(Ürdün), Süreyya Operası (İstanbul), Bellapais (Kıbrıs), İKSEV Konser Salonu (İzmir), TRT İstanbul Radyo Evi (Türkiye) Hacettepe Üniversitesi M Salonu (Ankara) gibi merkezlerde düzenlenen konserlerde yer aldı.
Şimdiye kadar beraber sahne aldığı müzisyenler ve topluluklar arasında, Cihat Aşkın, Onur Özkaya, İrina Nikotina, Angela Ahıskal, Burak Tüzün, Nikolay Pronin, Ayako Tanabe, Cumhurbaşkanlığı Sefoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası gösterilebilir. Bunların yanısıra, pek çok ustalık sınıfına aktif olarak katılan Kenan Tatlıcı’nın çalıştığı isimler arasında, Lilya Zilberstein, Sergey Schepkin, İdil Biret, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Muza Rubazkyte, Sergey Kudryakov gibi piyanistler bulunmaktadır.
Günümüzde, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı “Sanatta Yeterlik” programına, Çağdaş Eğitim Vakfı’nın “Genç Yetenekler Projesi ”kapsamında devam etmektedir.
“ Kenan Tatlıcı, yeni müzik sahnelerimizde uzun soluklu bir kariyer yapacak bütün gerekli unsurlara sahip çok yetenekli bir piyanist.”
Mauricio Vallina
“ Kenan Tatlıcı, büyük virtüöziteye ve piyano repertuvarına ciddi bir bakış açısına sahip çok yetenekli bir piyanist.”
Lilya Zilberstein