BEGÜM ASLAN & CEM ESEN KONTRBAS VE PİYANO RESİTALİ
BEGÜM ASLAN & CEM ESEN
KONTRBAS VE PİYANO RESİTALİ
7 Mart 2018 Çarşamba, 20.00
Kontrbas sanatçısı Begüm Aslan ve piyanist Cem Esen Barok Dönem’den günümüze uzanan zengin bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
BEGÜM ASLAN, kontrbas
CEM ESEN, piyano
Konser Programı:
M. Bruch | Kol Nidrei
G. F. Handel | Sonata No.4
- Adagio
- Allegro
C. Esen | Sonata
G. Makhoshvili | Regreps
F. Liszt | La Campanella
B. Aslan | Fantaisie
G. Bottesini | Allegretto Capriccio
* Program Süresi: 55 dk.
BEGÜM ASLAN, kontrbas
2002 yılında Ankara'da doğan Begüm Aslan, müzik eğitimine 2013 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Irmak Sabuncu'nun Kontrbas sınıfında başladı. Çeşitli Avrupa ülkelerinde ustalık sınıflarına katılıp, ünlü sanatçılarla tanışma ve çalışma fırsatı elde etti. Kompozisyon ve şefliğe de ilgisi olan Begüm Aslan, Oksana Böllü ile bestecilik ve şeflik çalıştı. Bestelerinde Batı ve Türk ezgilerinin başarılı bir karışımını gören öğretmenleri tarafından, "Yöresel Mozart" olarak adlandırılan Begüm Aslan'ın ilk bestesi, Fresk adlı bir orkestra süitidir. Gaye Çağlayan'ın keşfi ile TRT Radyo-3 Atölyesi’ne röportajlar vermeye başlamıştır. Borusan Klasik Radyosu'nda hazırlayıp sunduğu "Bestecinin Elinden" adlı programı halen devam etmektedir.
Begüm Aslan, eğitimine 2017-2018 öğretim yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, Onur Özkaya'nın kontrbas sınıfında devam etmektedir.
CEM ESEN, piyano
1997 yılında Adana’da doğdu. İlk piyano eğitimine Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Can Çoker ile başladı. 2010-2015 yılları arasında Mimar Sinan İstanbul Devlet Konservatuvarında Prof. Metin ÜLKÜ'nün piyano öğrencisi oldu.
Prof. Peter FLORIAN, Emre ŞEN, Stefan KOVACEVICH, Prof. Andrej DUTKIEVICH, Diana ANDERSON, Alan WEISS, Johann SCHMITH, Jun KANNO, Gülsin ONAY, Fazıl SAY, Andrea LUCCESSINI ve Ludmil ANGELOV workshoplarına katıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Samsun Opera Orkestrası ile konserler verdi. Haziran 2012 tarihinde İstanbul Festivali’nde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile konser verdi. Kasım 2012 de 13. Uluslararası Antalya Piyano Festivaline davet edildi. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok resital ve oda müziği konserleri verdi.
9 yaşından beri aynı zamanda besteciliğe de ilgisi olan ESEN, 2017 yılı içerisinde 4 bestesini yayınladı. Gürer Aykal'ın ricası üzerine yazmaya başladığı "Piano Sonata" eserinin ilk seslendirilişini Kasım 2017'de 18. Antalya Piyano Festivali'nde gerçekleştirdi.
Çağdaş Eğitim Vakfı’ndan eğitim desteği alan ESEN, piyano eğitimine 2015 yılından beri Hannover Music Hochschule’de Prof. Roland KRUGER ile devam etmektedir.
Katıldığı Yarışmalarda kazandığı ödüller;
2010 Uluslararası 5. Pera Piyano Yarışması 2.lik Ödülü,
2010 Başkent Üniversitesi Ulusal F. Chopin Piyano Yarışması 2.lik Ödülü,
2011 6.Pera Piyano Yarışmasında 3.lük ve “En İyi Chopin Yorumu” Ödülü,
2011 Polonya’nın Jelenia Gora şehrinde düzenlenen Uluslararası F. CHOPIN Piyano Yarışmasında Finalist,
2012 Gümüşlük’te 1. Ahmet Adnan SAYGUN Piyano Yarışması 1.lik ödülü,
2012 Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan 7. Delfhi Oyunları Piyano Yarışmasında bronz madalya ödülü,
2013 İspanya Maria Herrero Piyano Yarışması 3.lük ödülü,
2014 Estonya’nın Narva şehrinde Chopin Piyano Yarışması Finalisti ve “En Orijinal Yorum” ödülü,
2014 Hollanda'nın Enschede şehrinde İnternational Young Musician Piyano Yarışmasında "En İyi çağdaş eser yorumu" ödülü,
2015 İstanbul'da Vedat Kosal Piyano Yarışması 2.lik Ödülü,
2015 Malta Piyano Yarışması 3.lük ve Jüri Özel Ödülü