KEMAN VE VİYOLA RESİTALİ
KEMAN VE VİYOLA RESİTALİ
BURCU ZORLU & EVREN BİLGENOĞLU
21 Nisan Cumartesi, 20.00
Burcu Zorlu ve Evren Bilgenoğlu, Bach, Mozart, Rolla ve Martinu’nun keman ve viyola yapıtları ve uyarlamalarından derlenen bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
BURCU ZORLU, keman
EVREN BİLGENOĞLU, viyola
Konser Programı:
J. S. BACH | Two Part Inventions, BWV 772, 781, 782, 783, 784
W. A. MOZART | Keman ve Viyola için duo, K423
- Allegro
- Adagio
- Rondo: Allegro
A. ROLLA | Keman ve Viyola için 3 küçük duo
Duetto 1
- Andante
- Allegretto con moto
- Piu mosso
B. MARTINU | Üç Madrigal
- Poco Allegro
- Poco Andante
- Allegro
Program Süresi: Ara hariç 55 dk
BURCU ZORLU, keman
Burcu Zorlu, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Burada, Prof. Reyyan Başaran ile keman, Prof. Ulvi Yücelen ile oda müziği çalıştı ve 2002 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı yılda, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda II. Keman üyesi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra I. Keman grubunda çalışmalarını sürdürdü.Konservatuvar eğitim süreci ve sonrasında Sylvie Gazeu, Joshua Epstein, Pierre Amoyal, Calvin Wiersma, Orhan Ahıskal, Ellen Jewett, Özcan Ulucan gibi eğitmen ve sanatçılar ile atölye çalışması ve ustalık sınıfları gibi etkinliklerde çalışma olanağı buldu. Avrupa Birliği Projesi kapsamında kurulan World Youth Orchestra’da çalmaya hak kazandı. Bu kapsamda 2009-2010 yıllarında Türkiye’de, İtalya’da Riva Del Garda Uluslarası Müzik Festivali’nde ve Prag’da çok sayıda konserler verdi. 2012 ve 2013 yıllarında Klasik Keyifler Müzik Festivali kapsamında oda müziği konserleri verdi. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrasi ile Rengim Gökmen yönetiminde Evren Bilgenoğlu ile birlikte C. Stamitz Senfoni Konçertant’ı seslendirmiştir. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Dr. Orhan Ahıskal ile keman, Prof. Ellen Jewett ile oda müziği çalışarak 2015’te keman dalında tezli yüksek lisans eğitimini tamamladı. Burcu Zorlu, çalışmalarına Şubat 2017’den itibaren Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda başkemancı olarak devam etmektedir.
EVREN BİLGENOĞLU, viyola
Evren Bilgenoğlu viyola eğitimine 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda Feza Gökmen ile başladı. 1998'de H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’ndan başarı ile mezun olduktan sonra aynı kurumda Master eğitimine devam etti ve Hacettepe Üniversitesi Oda Orkestrası'nda viyola grup şefi olarak görev yaptı.Doktora eğitimi için gittiği Florida State University'de (F.S.U.) Prof. Dr. Pamela Ryan ile çalışmalarına devam eden sanatçı, 2003 yılında MTNA (Music Teachers National Association) yarışmasında Florida Eyaleti birincisi seçildi. Kuzey Amerika ve Avrupa'da çeşitli müzik festivallerinde birçok ünlü viyola sanatçısı ve çağımızın önde gelen bestecileri ile çalışma olanağı buldu. F.S.U.’daki eğitimi boyunca asistanlık da yapan Bilgenoğlu, 2005 sonbahar sömestrinde F.S.U.’da Prof. Pamela Ryan’ın yerine tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerine viyola ve repertuvar dersleri verdi.Çağdaş müzik üzerine yoğunlaşan ve yaylı dörtlü için bestelenen eserlerin ilk seslendirilişini yapan 'Eppes Quartet'in violisti olarak Carnegie Hall, NY dahil olmak üzere birçok yerde konserler verdi. 2007'de Tallahassee, Florida'da düzenlenen Kaleidescope Concerts serisinde yer alan sanatçının Amerika'da satışa sunulmuş ve Naxos müzik kütüphanesinde bulunan oda müziği CD'leri mevcuttur. 2008 yılında F.S.U.’den ‘Doctor of Music’ derecesi ile mezun olan Evren Bilgenoğlu, çeşitli devlet senfoni orkestralarına ‘solist sanatçı’ olarak davet edildi. Son olarak şef Rengim Gökmen yönetimindeki H.Ü. Akademik Orkestra ile Stamitz Konçertant’ı Burcu Zorlu ile seslendirdi. Bununla birlikte Avrupa, Amerika ve Asya’da çeşitli konser ve masterclass’lar verdi. Yurt içinde ve dışında resitaller ve farklı gruplar ile oda müziği konserleri vermeye devam eden ve yaptığı masterclass ve seminer sunumları ile akademik çalışmalarını da aktif olarak sürdüren Doç. Dr. Evren Bilgenoğlu halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisidir.