MOZART KONSERLERİ - PİYANOLU DÖRTLÜLER

MOZARTHAUS 6.YILINDA
MOZART KONSERLERİ
PİYANOLU DÖRTLÜLER
27 Ekim 2018 Cumartesi, 20.00

Mozarthaus’ta Ekim ayı boyunca devam edecek Mozart Konserleri serisinde bu hafta,bestecinin KV 478 ve KV 493 eser sayılı piyanolu dörtlülerini, Sabriye Savaş, Ayşe Özge Erdem, Artemis Sis Balkız ve Yiğit Tan seslendirecek

SABRİYE SAVAŞ, piyano
AYŞE ÖZGE ERDEM, keman
ARTEMİS SİS BALKIZ, viyola
YİĞİT TAN, viyolonsel

Konser Programı:

W. A. MOZART Piyanolu Dörtlü KV.478, sol minör (32”)
- Allegro
- Andante
- Rondo (Allegro)

-ara-

W. A. MOZART Piyanolu Dörtlü KV.493, Mi Bemol Majör (33”)
- Allegro
- Larghetto
- Allegretto


SABRİYE SAVAŞ, piyano
Müzik eğitimine Bulgaristan’da Blaga GANEVA ile viyolonsel çalışarak başladı. 1990 yılında Türkiye’ye gelerek Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Okulu Piyano Sanat Dalına burslu öğrenci olarak kabul edildi. 2002 yılında lisans, 2005 yılına yüksek lisans, 2009 yılında da sanatta yeterlik programlarından başarıyla mezun oldu. Orta öğretim ve lisans hayatı boyunca sırasıyla; Nimet KARATEKİN, Benal TANRISEVER, Nuran TAŞPINAR ile piyano, Ayhan ERMAN ve Sumru GÜNER ile oda müziği çalıştı. Yüksek lisans ve sanatta yeterlik programlarını Prof. Ersin ONAY ile tamamladı. Bu süre içerisinde yurt içi ve yurt dışında birçok resital ve oda müziği konseri verdi. 2002- 2016 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2002 yılından bu yana Chopin Müzik Evinde piyano eğitmenliği yapan Sabriye Savaş, 2016 yılında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak başladığı Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarında çalışmalarını sürdürmektedir.

AYŞE ÖZGE ERDEM, keman
Ayşe Özge Erdem Kemana 1993 yılında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde Süheyl Petek ile başladı.Bilkent Üniversitesini tam burslu kazandı ve Server Ganiev'in sınıfından mezun oldu. DAAD bursuyla 2002 yılında Detmold Müzik Akademisi'de Ulrike Anima Mathe ile calışmalarına devam etti. Aynı okulun Oda Müzigi bölümünde Auryn Quartet ile calıştı.Akdeniz Gençlik Orkestrası, Schleswig Holstein Festival Orkestrası, Genç ALman Filarmoni orkestraları ile yurtiçi ve dışında konserlere katıldı. Detmold Operasi, Wiesbaden Operası, Detmold Oda Orkestrası'nda çalıştı. Sanatçı halen Orkestra Akademik Başkent'de görev yapmaktadır.

ARTEMİS SİS BALKIZ, viyola
1987 yılında Ankara’da doğdu. 1998-99 sezonunda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na Feza Gökmen’in viyola öğrencisi olarak girdi ve 2008 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu. Başkent Akademik Oda Orkestrası ve Hacettepe Üniversitesi Devlet Senfoni Orkestrası ile birçok konser verdi. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na kabul edilmiştir. Kendisi, Maxim Fedetov, Prof. Server Ganiev, Prof. Yuri Gandelsman, Emin Güven Yaşlıçam ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü olan Rengim Gökmen gibi usta sanatçılar ile çalışmıştır.
Bela Bartok Viyola Konçertosu’nu Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde Çukuova Devlet Senfoni Orkestrası, Bujor Hoinic yönetiminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Raoul Gruneis yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile seslendirmiş, Azerbaycan’da ise konçertonun ilk seslendirilişini Rauf Abdullayev ile Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirmiştir. Sanatçı, Cecil Forsyth Viyola Konçertosu’nu Şef Antonio Pirolli yönteminde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirmiştir. Kendisi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndaki görevine devam etmekte ve çeşitli oda müziği konserleri vermektedir.

YİĞİT TAN, viyolonsel
Çalışmalarına erken yaşlarda başlayan sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Doğan Cangal ile öğrenimini tamamladıktan sonra Almanya’nın Detmold şehrinde Prof.Marcio Carniero ile yüksek lisans çalışmasını bitirmiş, o yıllarda Auryn Quartet ile oda müziği, Phillip Müller, Mstislav Rostropovich, Peter Bruns, Peter Hörr, Matias de Oliviera Pinto gibi profesörler ile solo çalışmalar yapmıştır. Kariyerine Eos Quartet ve Prima Quartet ile devam eden Yiğit Tan, Almanya’nın sayısız şehrinde gerçekleştirdiği konserlerde önemli kritikler almış, yaptığı konser kayıtları radyolarda yayınlanmıştır. Detmolder Kammerorchester ve Stuttgart Philharmonie Orkestralarında görev aldıktan sonra , 2007 yılından beri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda görevini sürdürmektedir. Anadolu Üniversitesi'nde sanatta yeterlilik çalışmalarına Prof. Ozan Tunca ile devam etmektedir. Yurtiçi ve yurtdışında birçok solo ve oda müziği konseri veren sanatçı ayrıca CSO Cello Quartet'in üyesidir.