LALE EFENDİEV & BESTE TANAĞARDIGİL
VİYOLONSEL VE PİYANO RESİTALİ
LALE EFENDİEV & BESTE TANAĞARDIGİL
6 Şubat 2019 Çarşamba, 20.00
Viyolonsel sanatçısı Lale Efendiev ve piyanist Beste Tanağardıgil Barok Dönem’den 20. Yüzyıl’a uzanan zengin bir program ile 6 Şubat Çarşamba günü Mozarthaus’ta sanatseverler ile buluşacaklar.
LALE EFENDİEV, viyolonsel
BESTE TANAĞARDIGİL, piyano
PROGRAM
F. COUPERIN | “Pieces en Concert”
-Prelude: Gravement
-Siciliene: Tendrement
-La Tromba: Garement
-Plainte: Douloureusement
-Air De Diable: Vivement
N. PAGANINI | "Moses Variations"
-Adagio
-Tema alla marcia
-Variation I: Allegro-
Variation II: Meno mosso-
Variation III: Allegro moderato
ARA
D. SHOSTAKOVICH | Viyolonsel Sonatı Op. 40
-Allgero ma non troppo, Largo
-Allegro
-Largo
-Allegro
D.POPPER | Dance of the Elves Op. 39
-Presto
LALE EFENDİEV, viyolonsel
1997 yılında İzmir’de doğdu. Müzik eğitimine 2009 yılında kursiyer öğrenci olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Doç. Can ELBİ'nin sınıfında başladı. 2010 yılın da aynı konservatuvarın lise bölümünde yine Can ELBİ’nin öğrencisi olarak viyolonsel eğitimine devam etti. 2014 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın sınavını kazanarak bu orkestranın çalışmalarına katıldı ve konserler verdi. Yine aynı yıl “IYSO-The International Youth Symphony Orchestra Bremen” orkestrası ile Bremen'de konserler verdi. 2017 ve 2018 yıllarında “TUGFO-Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası”nın açtığı sınavı kazanarak grup şefi olarak konserler verdi. Bu orkestralar ile Bremen - Die Glocke, Prag - Rudolfinum, Dvorak Hall, Smetana Hall, Bratislava - Slovak Radio Concert Hall, Varşova - Filarmonia Narodowa , Budapeşte - Vigado Concert Hall, Viyana - ORF Radio Kulturhaus, Pecs -Kodaly Center ve Berlin Konzerthaus gibi konser salonlarında çalma fırsatı elde etti. “Ensemble Çellizm” grubunun üyeliğini yaptı ve bu grupla konserler verdi. Şimdiye kadar Natalia GUTMAN, Johannes MOSER, Dilbağ TOKAY, Umberto CLERICI, Çağ ERÇAĞ, Yuri SEMENOV, Alexander RUDIN, Julian Lloyd WEBBER, Matias de Oliveira PINTO, Paul UYTERLINDE gibi viyolonsel sanatçılarının çalışmalarına katıldı. Betina HOFFMANN ile Barok Müzik çalışmaları, Muhiddin Dürrüoğlu ile Oda Müziği çalışmaları yaptı. Ege Çello Quartet’in çelistliğini yapmakta olan Efendiev, bu grup ile birçok konserler verdi. AIMA Bahar Konserleri’nde yer alma fırsatı buldular. Halen bu grubun üyeliğini yapmaktadır. Lale Efendiev, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın açtığı “Genç Solistler” sınavını kazanarak, 18 Mayıs 2018 tarihinde E. ELGAR’ın Viyolonsel Konçertosunu seslendirmeye hak kazandı. Eğitimini halen Doç. Can ELBİ'nin Viyolonsel sınıfında sürdürmekte olan Efendiev, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Lisans 4.Sınıf öğrencisi olarak çalışmalarına ve konser faaliyetlerine devam etmektedir.
BESTE TANAĞARDIGİL, piyano
1995 yılında İzmir’de doğan Beste Tanağardıgil, 2007 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Talia Özlem BALTACILAR ile piyano çalışmalarına başladı. 2013 yılının Temmuz ayında, "10.Uluslararası Gümüşlük Klasik Festivali" kapsamında düzenlenen "2.Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması"nda 'Birincilik' ödülünün yanı sıra 'En İyi Saygun Yorumu' ödülüne layık görüldü. 2014 Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında aktif olarak Kemal GEKİC, İlya ITIN, Gülsin ONAY, Jean-Bernard POMMIER 'in ustalık sınıflarına katılma hakkı elde etti. Yarışmanın ardından aynı yılın Kasım ayında gerçekleşen "14. Antalya Piyano Festivali"ne davet edilerek "Kamuran Gündemir Genç Yetenekler Konseri"nde yer aldı. 2014 yılının Şubat ayında DEÜ Devlet Konservatuvarı ve YAMAHA işbirliği ile düzenlenen "Yamaha Piyano Yarışması"nda 'Birincilik' ödülüne layık görüldü. Ayrıca öğrenimi boyunca birçok solo ve karma konserler veren TANAĞARDIGİL, Hüseyin SERMET, Gülsin ONAY, Emre ŞEN, Emre ELİVAR, Atanas ATANASSOV, Dalia OUZIEL, Muhiddin DÜRRÜOĞLU, Kemal GEKIC, Ilya ITIN, Johann SCHMIDT, Misha DACIC gibi değerli sanatçıların masterclasslarına aktif olarak katıldı. Aynı yılın Eylül ayında İtalya'nın Milano kentinde, iClassical Academy tarafından organize edilen online masterclass DVD çekimlerinde devlet sanatçısı piyanist Gülsin ONAY ile birlikte çalıştı. 2015 yılının Şubat ayında Saygun Müzik Festivali kapsamında düzenlenen İzmir Piyano Yarışması'nda ‘Üçüncülük' ödülünü almaya hak kazandı. Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı'nda Lisans ikinci sınıfı Prof. Talia Özlem BALTACILAR ile tamamlayan TANAĞARDIGİL eğitimine Hollanda'da “Rotterdam Codarts Hogeschool voor de Kunsten” Prof. Jean-Bernard POMMIER ile bir yıl eğitimini sırasında Hollanda’da solo ve oda müziği grubu “Trio Inopine “ ile birlikte birçok konser veren Tanağardıgil, bir yıl süren eğitiminin ardından DEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı’nda Lisans öğrenimini Prof.Talia Özlem BALTACILAR ile tamamlamış olup 2018 yılında başarıyla mezun olmuştur.