Mozarthaus Yılbaşı Konserleri I Dizi & Film Müzikleri ve Ünlü Melodiler ile Bir Akşam
Mozarthaus Yılbaşı Konserleri I
Dizi & Film Müzikleri ve Ünlü Melodiler ile Bir Akşam
27.Aralık 2019,Cuma 20.00
Mozarthaus 2020 yılını üç farklı konser ile kutluyor. Yılbaşı konserlerinin ilkinde Seda Baykara ve Günay Tuzkaya Mozarthaus’a konuk olacak. Sanatçılar dizi ve film müziklerinin yanısıra popüler ezgilerin özgün düzenlemelerine yer verecekleri keyifli bir program ile müzikseverler ile buluşacak.
SEDA BAYKARA, keman
GÜNAY TUZKAYA, piyano
SEDA BAYKARA, keman
24 Mart 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. 1992 yılında ''TRT Ankara Çoksesli Çocuk Korosu'' sınavını kazandı ve koronun 5 yıllık eğitim ve etkinlik süresini başarıyla tamamladı.
1994 ve 1995 yıllarında, H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı Piyano Bölümü'nü kazanarak, solfej ve piyano (Selçuk GÜNDEMİR ile) eğitimine başladı.
1995 yılında H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı'nın tam zamanlı Keman Bölümü'nü kazandı ve Prof. Engin ERALP ile çalışmaya başladı, çalışmalarına Prof.Ceylan KABAKÇI ile devam etti ve KABAKÇI'nın öğrencisi olarak 2005 yılında ''Lisans'', 2009 yılında ''Yüskek Lisans''ı bitirdi.
Öğrenciyken çalışma ve konserlerine katıldığı H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı'nın akademik orkestrası 'Hacettepe Senfoni Orkestrası'nın, mezun olduktan sonra da (2005) asıl keman üyelerinden biri oldu. Orkestranın çeşitli konserlerinde solist ve başkemancı olarak görev aldı.
Hacettepe Senfoni Orkestrası dışında, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi çeşitli değerli orkestralarla da misafir sanatçı olarak konserlere katıldı.
Yurtiçi ve yurtdışında orkestra içinde ve solist olarak pek çok konser verdi. Orkestra ile konser verdiği ülkeler arasında Almanya (Berlin), Yunanistan (Selanik), Birleşik Devletler (Minesota), Fransa (Paris ve Belfort -solist olarak-), KKTC (Girne), Rusya (Moskova), Macaristan (Budapeşte, Eger, Miskolç ve Debrecen) ve Polonya (Varşova) yer almaktadır.
Türkiye'de kurulan ilk çağdaş müzik orkestrası olan ''Orkestra@Modern''in üyesi olmuş, konserlerinde yer almıştır.
Kendisini çağdaş müziğe yakınlaştıran Ertuğrul Oğuz Fırat'la 2004'te tanışmış ve ''Çağdaş Küğ'' derslerine katılmaya başlamış, değerli hocamızın vefatına dek (2014) 10 yıl süreyle derslere devam etmiştir.
Sanatçı döneminin (Çağdaş Müzik) eserlerinin seslendirilmesine büyük önem vermektedir ve pek çok eserin dünyada ilk seslendirilişini yapmıştır. Bunlardan bazıları:
- [2003] Önder ÖZKOÇ; ''Keman ve Piyano Sonatı'' (*Eser birlikte çaldığı piyanist Gökçen KÜÇÜK ile kendisine ithaf edilmiştir.)
- [2005] Önder ÖZKOÇ; Yaylı Çalgılar için ''Quartett''
- [2006] Önder ÖZKOÇ; ''Keman Konçertosu'' (*Eser kendisine ithaf edilmiştir.)
- [2006] Ertuğrul Oğuz FIRAT; ''Acı Gölgelerin Rastlantısında'' (Keman-Piyano) (*Eser kendisine ithaf edilmiştir.)
- [2007] Tarık TAL; ''Uzak'' (Keman-Piyano)
- [2008] Ertuğrul Oğuz FIRAT; ''Kemancı Ustanın Büyü Kırını'' (Solo Keman) (**Bu eserin ilk seslendirilişi kendisine ait değildir, bununla birlikte eser kendisine ithaf edilmiştir.)
- [2013] Ertuğrul Oğuz FIRAT; Üçül No:3 ''Devrimci Ortamda Sazların Cumhuriyeti'' (Flüt-Keman-Piyano)2008 yılında piyanist Gökçen KÜÇÜK'le birlikte, Ertuğrul Oğuz FIRAT'ın solo piyano, solo keman ve keman-piyano eserlerinden oluşan ''Acı Gölgelerin Rastlantısında'' adlı ilk cd kaydını yapmıştır (A.K.Müzik Yapım Org.).
ALBÜMLERİ:
-- 2008 yılında piyanist Gökçen KÜÇÜK'le birlikte, Ertuğrul Oğuz FIRAT'ın solo piyano, solo keman ve keman-piyano eserlerinden oluşan ''Acı Gölgelerin Rastlantısında'' adlı ilk cd kaydını yapmıştır (A.K.Müzik Yapım Org.).
-- 2017 yılında bir diğer album, Alpha yayınlanmıştır. Sanatçı, İtalyan besteci Vise'nin albumu için İtalya'ya davet edilmiş, bestecinin eserlerinde yer alan keman partilerini kaydetmiştir.
Halen Hacettepe Senfoni Orkestrası'nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya ve konserler vermeye devam etmektedir.
GÜNAY TUZKAYA, piyano
1983 Yılında Bakü’de dünyaya geldi. Müzisyen bir ailede olması nedeniyle yeteneği erken yaşta fark edildi ve 5 yaşında Bakü Bülbül Müzik Okulunda Piyano eğitimine başladı. 2001 Yılında Bakü Müzik Akademisi Piyano bölümünü kazandı. Devlet Sanatçısı, Doç. Gülşen ANNAĞİYEVA’nın sınıfına kabul edildi. Çeşitli Piyano ve Org konserleri verdi. Devlet Referans Komisyonu kararıyla “Üstün Başarı” diplomasıyla mezun oldu. Devlet bursuyla Türkiye’ye gelen Günay TUZKAYA, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano bölümünde Yüksek lisansa kabul edildi. Prof.Güherdal ÇAKIRSOY’un öğrencisi olmaya hak kazandı. 2009 yılında Yüksek Lisanstan, 2013 yılında Sanatta Yeterlik Programından başarıyla mezun oldu. Günay TUZKAYA yurtdışı ve yurtiçinde pek çok resital verdi, yarışma ve masterclass çalışmalarına katıldı. Şef Prof. Erol ERDİNÇ yönetiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası ile S.RACHMANINOFF Op.18 Do minör 2.Piyano Konçertosunu, Şef Tarık TAL yönetiminde TSK Armoni Mızıkası ile F.LISZT Mi bemol majör 1.Piyano Konçertosunu, Şef Şerif Can Ünver yönetiminde Başkent Oda Orkestrası ile J.S.Bach BWv1052 Re Minör Piyano konçertosunu seslendirdi. Günay TUZKAYA yarı zamanlı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda akademik çalışmalarına devam etmektedir.