"SERAS" Üflemeli Beşlisi

"SERAS" Üflemeli Beşlisi
1 Şubat 2020 Cumartesi, 20.00

"SERAS" Üflemeli Beşlisi
2 yıl önce kurulan ve Klasik müzik camiasına yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen "SERAS" Üflemeli Beşlisi, bu akşamki programında; klasik repertuarın, üflemeli beşli için yazılmış seçkin örnekleriyle dinleyicilerin karşısında olacaklar. Geç romantik dönemin öncü bestecilerinden Antonin Dvorak'ın "Üflemeli Serenat"ın dan , Fransız flüt okulunun kurucusu sayılan 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Paul Taffanel'in tahta üflemeli çalgılar için yazdığı beşlisine, final eseri olarak ise, Sir ünvanlı İngiliz besteci Malcolm Arnold'ın "Three Shanties" eserine kadar, geniş bir yelpaze ile seyircilere unutulmaz bir akşam yaşatmayı hedefleyen grup,1 Şubat Cumartesi akşam ilk kez "Mozarthaus" Sanat ve Konser Evi'nde seyirci ile buluşacak.

RECEP FIÇIYAPAN, flüt
SEZAİ KOCABIYIK, obua
EVRİM GÜVEMLİ, klarnet
SERTAÇ ÇEVİKKOL, fagot
ALTUĞ TEKİN, korno


Resital Programı :


ANTONIN DVORAK (1841-1904)
Nefesli Sazlar için Serenat (Düzenleme: Jesper Jerkert)

I. Moderato, quasi marcia
II. Minuetto
III. Andante con moto
IV. Finale, Allegro molto

Paul Taffanel (1844-1908)
Nefesli Sazlar için Beşli

I. Allegro con moto
II. Andante
III. Vivace


MALCOLM ARNOLD
Three Shanties (3 Heyamola)



RECEP FIÇIYAPAN, flüt
1985 yılında Edirne'de doğan Recep Fıçıyapan, 1996 yılında Trayka Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak Uluç Konuk' un sınıfında flüt eğitimine başladı. Aynı okulun lisans bölümünde Prof. Stanislav Zakorsky ile devam eden Fıçıpayan 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konseravtuvarı’na yatay geçiş yaparak Vieri Bottazzini' nin sınıfında lisans bölümünü bitirdi. Bu yıllar içerisinde; H. Straub, Alexa Still, Raffaele Trevisani, Emmanuel Pahud, Andrea Oliva, Davide Formisano, Maxence Larrieu, Sibel Kumru Pensel, Bülent Evcil, Vieri Bottazzini, Jean Ferrandis Caen Thomason-Redus, Karl-Heinz Schütz gibi birçok usta ile çalıştı. 2004 ve 2010 Ağustos aylarında İsviçre'nin Weggis kentinde düzenlenen Sir James Galway' in Uluslararası Flüt Masterclass’ına seçilerek ünlü flütçü ile çalıştı. 2006 Ağustos ayında İtalya' nın Milano kentinde Raffaele Trevisani, Bülent Evcil ve J. De Campos tarafından düzenlenen Masterclass'a katıldı. Pipkov adına 2002 yılında Bulgaristan' ın Sofya kentinde düzenlenen “Uluslararası Genç Müzisyenler Yarşması”nda 4.lük ödülü, 2004 yılında yine aynı kentte düzenlenen “1. Uluslararası Genç Virtüozlar Yarışması”nda 2. lik ödülü, 2007 Eylül ayında Marmaris' te düzenlenen “1. Cahit Koparal Flüt Yarışması”nda 3.lük ödülü, 2009 Eylül ayında ikincisi düzenlenen “Cahit Koparal Flüt Yarışmasında 1. lik ödülü almıştır.2012 Mart ayında ikincisi düzenlenen “Uluslararası İzmir Flüt Yarışması”nda” 2. Lik ödülü almıştır. Sanatçı Mimar Sinan Gençlik Senfoni Orkestrası ile W. A. Mozart' ın Re Majör Flüt Koncertosu’nu seslendirmiştir. 2006 yılında Amerika’da düzenlenen dünyanın en ünlü flüt festivali olan NFA' da (National Flute Association) Vieri Bottazzini ve All Flutes Chamber Orchestra ile gala konserinde yer aldmıştır. Aynı orkestra ile 5. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde çalmıştır. 2007 Kosova Flute Sounds Festivali, 2008 Ağustos Ayı’nda İngiltere' nin Manchester kentinde düzenlenen İngiliz Flütçüler Birliği (British Flute Society) , 2009 Mayıs ayında İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen "Falaut" Festivali”nde Vieri Bottazzini ve All Flutes Chamber Orchestra ile çalmıştır. 2010 yılında”Genç Kuşak Solistleri Haftası” kapsamında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak konser vermiştir. Aynı yıl Avusturya'nın Salzburg kentinde düzelenlenen “Müzik Festivali”ne ve 2014 yılında İngiltere' nin Londra kentinde düzenlenen “BBC Proms Müzik Festivali”ne katılmıştır. Bunun yanı sıra Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstabul Devlet Senfoni Orkestrası ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası gibi bir çok orkestralarda çalmaktadır. Recep Fıçıyapan çalışmalarını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı' nda Vieri Botazzini'nın master sınıfında sürdürmekte olup, halen solo ve oda müziği konserlerine devam etmektedir. Fıçıyapan, Camerata İzmir üyesidir.

SEZAİ KOCABIYIK, obua
Sezai Kocabıyık, müzik öğrenimine erken yaşta Bulgaristan'da başladı. 1996 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Gülşen Negis ve Bengü Gülöksüz'ün öğrencisi olarak üniversitesi birinciliği ile mezun oldu. Aynı yıl, ülkemizde The British Council tarafından düzenlenen "Yılın Genç Müzisyeni" yarışmasının birincisi olarak Manchester'daki "The Royal Northern College of Music" de burslu eğitim hakkı kazandı. İngiltere'deki lisansüstü eğitimini Hugh McKenna ve Robin Canter ile tamamladı. Kısa sürelerde Nicholas Daniel, Douglas Boyd, Hansjörg Schellenberger, François Leleux, Diethelm Jonas ve Alexey Utkin gibi önemli obua sanatçılarıyla çalışarak, kendini geliştirme şansı buldu. Seza Kocabıyık, başta İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası Obua Grup Şefliği’nin yanı sıra birçok orkestra ve oda müziği topluluğunun da üyesidir. Andante dergisinin 2016 yılı "Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu" ödülünü kazanan sanatçı, solist olarak birçok Türk ve yabancı orkestra ile konserler vermektedir.

EVRİM GÜVEMLİ, klarnet
1993 yılında Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda klarnet çalışmalarına Oktay Bağırov ile başlayan Evrim Güvemli, Rotary Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Yılın Genç Müzisyeni” yarışmasında, 1998 yılında 3.’lük, 2000 yılında da 1.’lik ödülü kazandı. Liseyi T.Ü. Devlet Konservatuarı’nda bitirdikten sonra 2000 yılının yazında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin sınavlarına girdi ve tam burs kazanarak iki yıl boyunca Vladimir Zverev ile çalışma fırsatı yakaladı. 2002’nin yaz döneminde, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sınavlarını kazanarak, klarnet ve oda müziği çalışmalarına burada devam etti. Ulusal Fransız Orkestra’sında solist, Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris’de profesör olan Guy Dangain’in ve Pablo Casals Festivalleri’nin Sanat Yönetmenliği’ni yürüten Michel Lethiec’nin Master Class’larında aktif olarak yer aldı. 2002 yılından bu güne kadar, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Borusan Filarmoni Orkestrası, Orkestra Sion Oda Orkestrası, İstanbul Filarmoni ve Milli Reasürans Oda Orkestrası ile konserler verdi. 2004 Eylül ayında, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazandı ve orkestra üyesi olarak çalışmalarına burada devam etti. İş Sanat, CRR, Avusturya Konsolosluğu, Galatasaray Üniversitesi, C.K.M., Strasbourg ve Konzerthaus Berlin’de, Paris’de; Conservatoire Debussy’de, Dame de Sion’da orkestra, oda müziği konserleri ve resitaller verdi. Bununla beraber Mart 2008’de, şef Alexander Rahbari yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde “Deniz Sever Klarnet Konçertosu’nun” prömiyerini gerçekleştirmiş, 2013 yılında ise Antonio Pirolli yönetiminde, yine İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart “Klarnet Konçertosu”nu seslendirmiştir. Güvemli, solistlik ve oda müziği kariyerinin yanında çalışmalarına halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda klarnet grup şef yardımcısı olarak devam etmektedir.

SERTAÇ ÇEVİKKOL, fagot
1985 yılında istanbul’da doğdu .15 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Mehmet Ali Boğuç ile fagot eğitimine başladı. 2002 yılında Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde yapılan yarışmada 1.lik aldı. 2004 yılında Sofya’da yapılan Genç Virtüözler Yarışması’nda 2.lik ödülü aldı. 2007 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Genç Orkestrasıyla Solist olarak Hummel Fagot Konçertosu’nu seslendirdi. Aynı yıl başarıyla lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında Almanya’daki Detmold Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Helman Jung ile Fagot ve Oda Müziği eğitimini sürdürdü. 2010 yılında Almanya'nın Wuppertal şehrinde Oda Müziği ve Piyano Yarışması’nda ikincilik aldı. Almanya'da Nordwestfalen Eyaleti’nde Festival kapsamında konserler verdi. Almanya'nın Köln şehrinde yapılan Hochschulewettbewerb (Yüksek Okullar Arası Oda Müziği Yarışması’nı) kazanarak İtalya’da konserler verdi. 2010 yılında Mannheim Müzik Yüksek Okulu’nda Prof. Ole Kristian Dahl ile master eğitimine devam etti. Aynı yıl Mannheim Senfoni Orkestrası’nda bir sene solo fagotçu olarak görev aldı. 2011-2012 sezonunda Heidelberg Senfoni Orkestrası’nda görev yaptı.2011 Nisan ayında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte Genç Kuşak Solistler haftasında Berwald Fagot Konçertosu’nu seslendirdi. 2013’de Ulusal Fagot Yarışması’nda 30 yaş kategorisinde 1.lik ödülünü aldı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile W.A. Mozart Fagot Konçertosu’nu seslendirdi. 2014 yılında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Mozart Senfoni Koncertant (Obua,Fagot,Korno,Klarinet) eserini seslendirdi. Eğitimi sırasında Dag Jensen,Sergio Azzolini,Gustavo Nunes,Ole Kristian Dahl ustalık sınıflarına katıldı. Halen Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Borusan Filarmoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrasi, İstanbul Filarmoni Orkestraları’nda görev almaktadır.

ALTUĞ TEKİN, korno
1981 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na, Prof. Erol Gömürgen’in korno sınıfına kabul edildi. 2000 yılı haziran ayında Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği “Genç Yetenekler Bakır Üflemeli 2000” Yarışması’nda Türkiye ikinciliği kazandı, bunun ardından H.Ü. Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak görev aldı. 2001 yılı temmuz ayında “Jeunnesses Musicales” aracılığı ile İsrail’de düzenlenen yaz kursuna katıldı. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’ndan üç kez sınıf atlayarak okul birincisi olarak mezun oldu ve “Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Başarı Ödülü” ile “İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü” ne layık görüldü. Aynı yıl H.Ü.Akademik Senfoni Orkestrası’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2005 yılı kasım ayında Fransa’nın Paris şehrinde korno sanatçısı Prof. Jack Adnet ‘nin ustalık sınıfına katıldı. 2006 yılı ekim ayında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın açtığı sınavı kazanarak korno sanatçısı olarak göreve başladı, bu döneme kadar Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda altı yıl boyunca korno sanatçısı olarak çalıştı. 2007 yılında Berlin Filarmoni Orkestrası korno sanatçısı Stephan Dohr‘un düzenlediği ustalık sınıfına katıldı, aynı yıl H.Ü. Akademik Senfoni Orkestrası, 2008 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 2009 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, 2010 yılında Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası eşliğinde solist olarak görev aldı. Kurucularından olduğu “CSO Brass” grubu ile 2011 mayısında Macaristan’ın Budapeşte şehrinde konserler verdi aynı yıl Temmuz ayında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası grup şeflerinden oluşan oda müziği grubu “İzmir Üflemeli Çalgılar Beşlisi” ile Yunanistan’ın Nafpilyon şehrinde konserler verdi. 8 mart 2012 Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile düzenlenen İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Özel Konserinde solist olarak, Türk kadın besteci Ebru Güner Canbey’in, şahsına ithaf ettiği “Devr-i Aksak” adlı eserinin Dünya Prömiyerini gerçekleştirdi. Aynı yıl dünyaca ünlü korno sanatçısı Radovan Vladkovic'in ustalık sınıfına katıldı . 2013 yazında "Camerata Smyrna Woodwind Quintet" grubu ile "Cyclades Festival" kapsamında Yunanistan'ın Samos Syros ve Mykanos adalarında, 2014 ocak ayında "Smaland Kulturfest" kapsamında İsveç'in Vaxjö ve Vimmerby şehirlerinde, 2014 "Gümüşlük Oda Müziği Festivali" kapsamında da Bodrum'da konserler verdi. 2015 yılında "Konferans Resitaller" adlı düzenlediği konser serisi ile Ankara, Antalya, Isparta ve İzmir'de konserler verdi. 2016 Nisan ayında Ankara Devlet Konservatuvarı 80.Kuruluş yıldönümü etkinliğinde H.Ü. Akademik Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konser verdi. 2017 nisanında Karşıyaka Oda Orkestrası, ardından İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve 2018 ekiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası eşliğinde solist olarak konserler verdi. Halen yurtiçi ve yurtdışında oda müziği, solo ve orkestra konserleri vermeye devam eden Altuğ Tekin, Ocak 2018’den bu yana İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda korno grup şef yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir.