Con Fuoco Quintet, Beethoven ve Erkin Akşamı

Con Fuoco Quintet
Beethoven ve Erkin Akşam
29 Şubat 2020, Cumartesi 20.00

Con Fuoco Quintet, oda müziği repertuvarının seçkin örneklerinden Ludwig van Beethoven’ın Yaylı Çalgılar için Op.18 Nr.4 eser sayılı Dörtlü’sü ve Ulvi Cemal Erkin’in Piyanolu Beşli’sini yorumlayacakları bir program ile, 29 Şubat Cumartesi akşamı Mozarthaus’a konuk oluyor


CON FUOCO QUINTET
AYŞE ÖZGE ERDEM, I. keman
ÇİSE KORKMAZ, II. keman
YELİZ ÖZKAYA, viyola
Z. ASLI GÜLTEKİN, viyolonsel
MELAHAT İSMAİLOVA, piyano


PROGRAM

L. van BEETHOVEN | Yaylı Çalgılar için Dörtlü Op.18 Nr.4, do minör

I. Allegro, ma non tanto
II. Scherzo. Andante scherzoso quasi Allegretto
III. Minuet. Allegretto
IV. Allegro

U. C. ERKİN | Piyanolu Beşli (Piyano, iki keman, viyola ve viyolonsel için) Bestelenme yılı,1943

I. Moderato
II, Adagio mesto
III. Ritmico Energico
IV. Allegro vivo

AYŞE ÖZGE ERDEM, keman

Ayşe Özge Erdem kemana 16 yaşında İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Süheyl Petek ile başladı.Bilkent Üniversitesi’ni tam burslu kazandı ve Server Ganiev’in sınıfından mezun oldu. DAAD bursuyla Detmold Müzik Akademisi’de Ulrike Anima Mathe ile calışmalarına devam etti. Aynı okulun Oda Müzigi bölümünde Auryn Quartet ile calıştı.Akdeniz Gençlik Orkestrası, Schleswig Holstein Festival Orkestrası, Genç Alman Filarmoni orkestraları ile yurtiçi ve dışında konserlere katıldı. Detmold Operası, Hessisch Devlet Operası, Detmold Oda Orkestrası’nda çalıştı. Üyesi olduğu Tango Artı ve Con Fuoco Oda Müziği Topluluğu ile konserler vermekte olan sanatçı halen Orkestra Akademik Başkent’de görev yapmaktadır.

ÇİSE KORKMAZ, keman

1989 yılında Kırklareli'nde doğdu.1999 yılında T.Ü. Devlet Konservatuvarında müzik eğitimine başladı.İlk ve ortaöğrenimini burada birincilikle tamamladı.Lisans eğitimine İstanbul Üniversitesi'nde devam etti.Burada eğitimini sınıf atlayarak 3 yılda birincilikle bititrdi.Öğrenim hayatı boyunca yurtiçi ve yurtdışı pek çok yarışma ve kurslara katılarak çeşitli hocalardan ders aldı.2009 yılından beri Samsun Devlet Opera ve Balesi´nde orkaestra sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

YELİZ ÖZKAYA, viyola

1984 yılında Ankara'da doğdu. Müzik eğitimine 1993 yılında yarı zamanlı olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvar'ında başladı. Prof. Bige Bediz Kınıklı ile viyola, Prof. Reyyan Yücelen Başaran'la oda müziği çalıştı. 2005 yılında başarıyla mezun oldu ve aynı okula Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2013 yılında Prof. B. Bediz Kınıklı ile başladığı yüksek lisans eğitimini 2018 yılında tamamladı.
Hacettepe Senfoni Orkestrası ile yurtiçi ve yurtdışında birçok konserler verdi. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Orkestra @ Modern, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile misafir sanatçı olarak konserlerde görev aldı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Öğretim Görevlisi kadrosunda yer alan sanatçı, görevine Hacettepe Senfoni Orkestrası’nda viyola grup şefi olarak devam etmektedir.

Z. ASLI GÜLTEKİN, viyolonsel

1982 yılında İzmir’ de doğdu. Viyolonsel eğitimine 1994 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı' nda Ş. İzzet Nazlıaka' nın öğrencisi olarak başladı.1998 yılında Tübitak' ın düzenlediği “Genç Yetenek” yarışmasına katıldı. 2001 - 2003 yılları arasında Ş. İzzet Nazlıaka'nın hazırladığı "Viyolonselci Besteciler" ve "Viyolonselin Öyküsü" seminerlerinde görev aldı. 2001 yılında Max Bruch'un "Kol Nidrei" eserini 5 viyolonsel eşlikli olarak, 2002 yılında Astor Piazzolla "Tangolar" ı 2 viyolonsel eşlikli, 2004 yılında B.Britten Piyano - Viyolonsel sonatını Ankara' da ilk kez seslendirdi. 2004 yılında 96 not ortalamasıyla mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nın açmış olduğu sınava katılarak Master sınıfına kabul edildi. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde 1 öğrenim yılı asistan olarak çalıştı.Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Ankara Modern Müzik Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Opera ve Balesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestralarında çalışma imkanı buldu. 2008 yılında Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent'de uzman sanatçı olarak göreve başladı. Alexander Rudin, David Geringas, Phillippe Muller, Marina Tarasova, Denis Parker gibi viyolonselcilerin Masterclass’larına aktif olarak katıldı. Birçok solo ve oda müziği konserleri verdi. Rengim Gökmen, Gürer Aykal, Rauf Abdullayev, Selman Ada, Naci Özgüç, Erol Erdinç, İnci Özdil, Bujor Hoinic, Marco Berdondini, Wolfgang Heinz, Sunay Muratov, İbrahim Yazıcı, Dario Lucantoni, Artem Makarov gibi orkestra şefleriyle çalıştı. 2010 yılında Orkestra Akademik Başkent ile Piazzolla tangolarını solist olarak seslendirdi. 2018’de kurulan “Con Fuoco Oda Müziği Topluluğu” üyesidir. Z. Aslı Dinçer, halen Orkestra Akademik Başkent'te uzman sanatçı olarak çalışmalarına devam etmektedir.

MELAHAT İSMAİLOVA, piyano

1972 yılında Bakü’de doğdu.1977-1988 yılları arasında Bülbül Müzik Okulunda okudu.1988- 1993 yılları arasında Azerbaycan Devlet Konservatuvarında okudu.1991 yılında Azerbaycan Devlet Opera ve Balesinde korrepetitör olarak çalışmaya başladı.Aynı dönemde Bülbül Müzik Okulunda ve Azerbaycan Devlet Konservatuvarı’nda piyano dersleri verdi ve korrepetitörlük yaptı. Bakü’de Monserrat Caballe’nin Masterclass’ında ve Samsun’da Bruna Baglioni’nin Masterclass’ında korrepetitörlük yaptı.
2008 yılında Azerbaycan Devlet Sanatçısı ünvanına layık görüldü. 2008 yılında Azerbaycan, Türkiye, Fransa, Gürcistan, İtalya, İsviçre gibi ülkelerde solo piyanist ve korrepetitör olarak birçok konser verdi.
Abdullayev, Yalçın Adıgüzel, Arkady Steinlucht, Christian Badea, Lorenzo Castriota Skanderberg gibi şeflerle çalıştı.
2012-2014 yılları arasında Samsun Devlet Opera ve Balesinde korrepetitör olarak çalıştı.
Sanatçı 2014 yılından beri Ankara Devlet Opera ve Balesinde korrepetitör olarak çalışmaktadır.
Aynı zamanda bestecilik alanında da faaliyet göstermektedir.2019 yılında Selva Erdener’in “Biliyor Musun?” albümünden “Onar Mısra”,”Hasret” şarkılarının bestesi Melahat İsmayil’e aittir.