Mozart Akşamı / Ozan Sari & Çağdaş Özkan
Ozan Sari ve Çağdaş Özkan, Wolfgang Amadeus Mozart’ın keman ve piyano sonatlarından derlenen bir program ile Mozarthaus’a konuk oluyor.
PROGRAM
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
Keman ve Piyano Sonatı No.27, KV 379 - Sol Majör
I. Adagio
II. Allegro
III. Tema: Andantino cantabile, ve varyasyonlar
Keman ve Piyano Sonatı No.21, KV 304 - mi minör
I. Allegro
II. Tempo di Menuetto
Keman - Piyano Sonatı No.26, KV 378 - Si Bemol Majör
I. Allegro moderato
II. Andantino sostenuto e cantabile
III. Rondo. Allegro
Serenade KV. 250’den Rondo
*Program Süresi: 55 dakika
OZAN SARİ, keman
1989’da Bursa’da doğan sanatçı asırlar boyu kökleşmiş bir geleneğin mirasını devralarak müziğe henüz dört yaşında iken babası Veli Sari’den aldığı bağlama dersleriyle başlamıştır. Müziğe olan yeteneği ailesi tarafından keşfedilen sanatçı 1999 yılında girdiği B.U.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan J. Brahms’ın Keman Konçertosunu çalarak “birincilik” derecesiyle mezun olmuştur.
On iki yaşında iken dahil olduğu CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) eğitim projesi kapsamında Türk Keman Okulu’nun yaşayan en önemli temsilcisi Cihat Aşkın ile çalışmalarına başlamış ve CAKA projesiyle önemli başarılara imza atmıştır.
Eğitim hayatı boyunca CAKA, Salzburg Mozarteum Academy, Crans Montana Classics gibi pek çok ustalık sınıflarına katılmış ve Sholomo Mintz, Zakhar Bron, Dora Schwarzberg, Ani Schnarch, Victor Danchenko, Cihat Aşkın, Hakan Şensoy gibi dünyaca ünlü solistlerle süreli çalışmalar yapmıştır.
Ulusal ve uluslararası konser kariyerine 2012 yılında başlayan sanatçı Razgrad Filarmoni Orkestrası, Young Talent Festival gibi önemli projelerde yer almış; Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, İsviçre, Bosna Hersek ve Tunus’ta solist olarak konserler vermiştir. Ayrıca Ocak 2019’da düzenlenen CAKA Bursa Kış Okulu’na keman öğretmeni olarak davet edilmiş, ülkenin çeşitli şehirlerinden gelen 50 keman öğrencisiyle bir hafta boyunca ders yapmıştır.
Cihat Aşkın’ın “Türk Kaprisleri” ismini verdiği eserler dizisiyle Anadolu’nun kadim müzik kültürünün ögelerini dünya çapında icra edilecek bir şekilde solo kemana uyarlayan sanatçı Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi olarak keman dersleri vermekte, konserlerinde M. Ufuk Güler'in 2014 yılında yaptığı yayı ve Ahmet Ali Çakır’ın 2017 yılında kendisi için yaptığı kemanı kullanmaktadır.
ÇAĞDAŞ ÖZKAN, piyano
Türkiye’nin önde gelen klasik müzik dergisi Andante tarafından “...en duyarlı duo piyanisti” olarak tanımlanan Çağdaş Özkan, gerek vokal gerekse enstrümental eşlik alanında geniş bir repertuara ve tecrübeye sahiptir. Bu alanda ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’daki Yüksek Lisans derecesini 2012 yılında tamamlayan Çağdaş Özkan, yine bu okuldaki eğitimi için “Borusan Müzik Bursu” ve American Turkish Society’nin sağladığı “Ahmet Ertegün Bursu”nu almaya hak kazandı. ABD’deki eğitimi boyunca oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda konserler verdi. The Juilliard School’da Naoko Tanaka (keman), Ron Copes (keman), Darrett Adkins (viyolonsel) Robert Jr. White (şan) gibi önemli hocalarla ve öğrencileriyle yakinen çalışma ve konserler verme fırsatını buldu.
Çağdaş Özkan Jonathan Feldman, Margo Garrett, Brian Zeger ile piyano eşlik, ve Prof. Ersin Onay ve Zarema Safarova ile solo piyano çalışmıştır. Ayrıca Tom Grubb ile Fransızca diksiyon ve vokal repertuar, JJ. Penna ile Almanca diksiyon ve vokal repertuar, Corradina Caporello ile ise İtalyanca diksiyon çalışmış ve bu repertuarda önemli derecede tecrübe sahibi olmuştur.
Çağdaş Özkan 2010 yılında Aspen Müzik Festivali ve 2011 yılında Music Academy of the West gibi önemli yaz festivallerine katılarak ABD’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen birçok müzisyenle ilişkiler kurdu. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi’nden solo piyano dalında mezun oldu ve 2009 yılında Işın Metin yönetiminde Beethoven’in dördüncü piyano konçertosunu seslendirdi. Bununla beraber eşlik alanında Milos Repicky, Diane Richardson, Rita Sloan, Cameron Stowe; solo piyano alanında Hüseyin Sermet, Boris Bloch, Marcella Crudeli gibi isimlerle de çalışma fırsatını bulmuştur.
Müzik ile çok erken yaşta akordeon ile tanışan Çağdaş Özkan, hâlâ bu tutkusunu sürdürmekte ve bu alanda kendi düzenlemeleri dahil birçok popüler ve halk müziği parçalarını repertuarında bulundurmaktadır.
Çağdaş Özkan halen Bursa Uludağ Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Ünversitesi Devlet Konservatuarları bünyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.